Case din Materiale Reciclabile

Bioconstructii_Vila_Archaeus_2Cand vorbim despre case in general dar mai ales cand vorbim despre casa visurilor noastre, ne gandim indeobste la structuri foarte solide, sigure, cu forme rectangulare, ne gandim la o locuinta care sa ne prezinte in fata cunoscutilor, prietenlor, rudelor si la locuinta care sa ne reprezinte ca pozitie sociala, sistem de valori, conceptie de viata. Ceva foarte durabil, atat de durabil incat “sa ne pomeneasca si nepotii”. Sigur ca nepotii vor avea cu totul alte idei despre cum vor sa fie, sa arate casa visurilor lor pentru simplul, frumosul si minunatul motiv ca visam si vom visa intotdeauna diferit. Asa ca cel mai bine este sa alegem sa ne construim casa visurilor noastre asa cum le visam azi, Aici si Acum, la indicativul prezent. Sa alegem sa ne construim acea casa care pentru noi si doar pentru noi poate deveni camin si nu doar un mare dormitor in care venim seara zobiti de munca si din care plecam dimineata cu gandurile la facturi si cu privirea catre nicaieri. Sa nu uitam ca nu o construim pentru a obtine o impresie sau alta de la o persoana sau alta persoana indiferent cine ar fi acestea. Cati oameni ne vor pasi pragul tot atatea pareri vor emite iar noi nu vom reusi niciodata sa-i multumim pe toti sau macar pe vreunul asa ca cel mai bine este sa ne multumim pe noi insine construind acea casa care sa ne fie invelis mineral, acea casa in care sa salasluim in Iubire – o casa vie, dinamica, curata energetic, hranitoare spiritual, primitoare asemeni Mamei Pamant.

Daca vom reusi acest mic prim “click” in vechiul nostru sistem de valori, vom descoperi posibilitati practic nelimitate de a ne inplini Visul. Structura unei locuinte nu trebuie neaparat sa fie din caramida noua, din b.c.a., beton armat. Putem folosi tot felul de materiale neconventionale pe care de cele mai multe ori le numim generic “gunoaie” (anvelope auto, sticle, PET-uri), din materiale naturale (lut, piatra, lemn), din materiale provenite din demolari (caramida, tabla, sticla), izolatiile pot fi din saltele de lana, canepa, materiale textile (haine vechi) daracite, mobilierul poate fi intinerit prin reconditionare, reconfigurare, redecorare. Resturile ceramice provenite din montajul de la alte constructii pot deveni cu talent si spirit creativ, frumoase mozaicuri. Este placut, benefic, exaltant uneori, cand alegi sa-ti lasi Intuitia sa functioneze si Profundul sa se materialize prin Creatie, cand decizi ca esti liber sa te exprimi. Poate ca nu vor fi chiar opere de arta dar unele obiecte create de mana noastra reprezinta in casa o amprenta a Interiorului nostru si casa devine pe “ne-gandite” (Meditatie) Camin. Reciclarea apei, producerea hranei bio, armonia formei, efectul de forma obtinut si faptul ca factura lunara de intretinere tinde catre zero sunt argumente suficient de puternice pentru a ne indemna sa cautam mai multe informatii despre Casele Naturale si Casele din materiale reciclabile. Terapeutii si esoteristii vor protesta poate la vederea acestor materiale adunate de pe unde se poate spunand ca au o istorie a lor, ca sunt amprentate energetic de fostii proprietari, de locurile in care au stat dar stim ca “omul sfinteste locul” si… tot ce atinge, as adauga. Alti vor spune ca vor fi probleme cu autorizarea unor astfel de constructii si in orase vor fi pentru inca o perioada scurta de timp dar cine crede ca autorizarea unei constructii obisnuite este floare la ureche, se iluzioneaza. Asadar, putem declansa acest “click”? Daca da putem incepe sa gasim acei proiectanti care sa ne elaboreze un astfel de proiect. Nu este greu deloc, telefonati-ne sau scrieti-ne un e-mail si va vom contacta noi. Gasiti datele noastre in sectiunea Contact a site-ului.

A construi o astfel de casa este un exercitiu de intuitie, de imaginatie, fantezie si un moment de punere in valoare a multor cunostinte tehnice. Practic viitorii locatari, proiectantii si echipa de constructori (rude, prieteni, cunostinte, voluntari) formeaza o singura echipa gata sa creeze acel Spatiu de Iubire pe care il numim Casa, o sera si sau alte constructii. Poate ca la noi sistemele de valori, conceptiile, convenientele sociale, dogmele intepenite de tot felul ne tin prizonieri inca undeva intr-un trecut chinuit dar sunt convins ca in prezent si in viitorul cel mai apropiat, lucrurile se vor schimba atat de mult incat vom percepe acest fenomen ca pe un salt in Constiinta.

Paul Buica

Unii au inceput sa construiasca astfel inca din anii ‘70. Cel mai cunoscut in domeniu este Arh. Michael Reynolds iar filmele ne dau o idee despre acest demers:

Tags: , , , , , , , , , ,

Publicitate

Comentariul tau

Daca te intereseaza echipamente & sistemeCiteste mai multe despre bioconstructiiNu uita sa alegi cu grija materialele...

Cauta in site


Traducere

Ziarul

Vila Floarea Vietii

Slide1 Slide9 Slide8 Slide7 Slide6 Slide5 Slide4 Slide3 Slide2

Vila Helix

vila_helix4 vila_helix1 vila_helix7 vila_helix3 vila_helix6 vila_helix2 vila_helix8 vila_helix5
Bloguri, Bloggeri si Cititori