Case din Baloti de Paie

1 Pregatirea

2 Fundatia

3 Structura

4 Baloti de Paie

5 Usi si Ferestre

6 Finisaje Exterioare

7 Finisaje Interioare

8 Pardoseli

9 Iluminare

10 Apa

11 Amenajarea Terenului

12 Design Interior

13 Finalul

Publicitate


10 Comentarii la “Case din Baloti de Paie”

 1. teo

  Imi place ideea casei din baloti de paie. Doresc sa-mi construiesc un corp de casa (aprox. 60 m.p.) din baloti de paie, care in faza initiala sa fie folosit pentru organizarea de santier pana va fi gata corpul principal, apoi compartimentat si folosit pentru garaj, magazie, atelier sau casa de oaspeti. Nu doresc sa-i fac incalzire. Nelamurirea imi vine de la umiditatea pe care o poate trage primul balot de paie de pe fundatie. In toate filmele de pe net se vede cum se face izolatia, dar dupa prima iarna, sau dupa primii 4-5 ani, primul balot este tot uscat, odata ce nu-i fac incalzire ? La exterior ar fi mai bun stuco ori argila ?

  #2022
 2. Daca izolatia fundatiei este corect executata nu exista riscul de absortie a umiditati de primul rand de baloti.

  Balotii pe care ii folositi trebue sa fie foarte bine presati si legati. In film se vede bine densitatea balotilor pe care ii folosesc.

  La clima noastra va recomand sa folositi caramizile din chirpici pe o structura din lemn. O astfel de casa se poate autoriza.

  Va pot asigura atat elaborarea proiectului cat si executia constructiilor.

  Ma puteti contacta la tel: 0745 003 717

  Seara Buna,
  Paul Buica

  #2042
 3. teo

  Daca nu sunteti deschis spre dialog si mi-ati sters ultimul comentariu pt ca nu va convenea, va rog respectuos sa stergeti si cealalta postare a mea.

  #3366
 4. Poate ca l-am sters din greseala si imi cer scuze.

  Azi de exemplu am sters 429 de SPAM-uri care ma indemnau sa cumpar viagra si alte otravuri.

  Mai postati odata textul!

  #3430
 5. Buna ziua.Va rog din suflet sa imi spuneti cat ar costa o casa din 2 camere,baie si bucatarie,60 mp,incluzand si proiectul si constructia,absolut tot.
  Va multumesc anticipat.O zi buna.

  #3447
 6. Ovidiu

  Este foarte interesanta ideea unei case din baloti de paie,dar m-ar interesa cam la ce pret m-ar ajunge o casa cu mansarda,cu o amprenta la sol de 70mp, cu toate actele necesare?

  #3452
 7. Pretul este format din insumarea costurilor materialelor de constructie, instalatii si finisaje puse in opera si manopera aferenta plus cheltuielile de proiectare si taxele de autorizare, dirigentia de santier, laborator.

  Preturile materialelor de constructie, a instalatiilor si finisajelor variaza foarte mult in functie de:

  - solutia constructiva aleasa;
  - echipamente (panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, tipul centralei termice, statie de epurare a apelor uzate, colectarea apelor pluviale, etc.);
  - materialele folosite la finisaje.

  O ESTIMARE CORECTA DE COSTURI se poate face numai dupa elaborarea impreuna cu Dvs. a temei de proiectare amanuntita. Preturile pe indicele de suprafata (”la metru patrat”)sunt doar tehnici de marketing si atat. Este bine ca Dvs. sa cunoasteti PRETUL REAL inainte de decide initierea unei investitii intr-o Casa Naturala. La aceiasi suprafata totala construita, preturile “pe metru patrat” (impartirea sumei totale investite la aria construita desfasurata) poate fi foarte diferit, in functie de ce am mentionat mai sus.

  Pentru elaborarea Proiectului Tehnic va rog sa imi telefonati la 0745 003 717.

  Paul Buica

  #3477
 8. Va multumesc frumos pt raspuns.As fii vrut sa stiu daca pot construi o asemenea casa cu 10000 de euro-12000.Am vazut la televizor ca sunt ieftine.Eu nu dispun de bani foarte multi.O zii buna si inca odata multumesc.

  #3478
 9. teo

  Domnule Buica,

  Scuzele nu-si au rostul intre oameni care impartasesc aceeasi pasiune, adica pentru bio. Vorba lunga, saracia omului cum se spune. Pe acest site aveti o invitatie : “Daca doriti, putem face o vizita la o locuinta de langa Bucuresti care este construita din baloti de paie. Este un proiect autorizat si pentru ca nu este inca finalizat, se poate vedea foarte bine modul in care se realizeaza “. Daca invitatia este valabila si pentru mine, as dori sa vad casa.

  #3479
 10. Mihai

  Salut

  As vrea sa vad si eu aceste filmulete dar nu pot ca, zice, e privat.
  Cochetez demult cu ideea unei case din baloti de paie sau pamant sub forma de chirpici, cob, paianta,…etc. Dar m-ar fi interesat mai multe detalii la construirea unei case din baloti de paie. Pt. acest tip de constructie nu am gasit documentatie,….cel putin nu in romana. Pt. case din pamant exista si e excelenta.
  In concluzie…cum pot sa vizionez si eu aceste filmulete?

  Multumesc

  Mihai Dumitrica

  #3502

Comentariul tau

Cauta in site


Traducere

Ziarul

Vila Floarea Vietii

Slide1 Slide9 Slide8 Slide7 Slide6 Slide5 Slide4 Slide3 Slide2

Vila Helix

vila_helix4 vila_helix7 vila_helix6 vila_helix2 vila_helix3 vila_helix8 vila_helix1 vila_helix5
Bloguri, Bloggeri si Cititori